Programul Rabla 2016 pentru innoirea parcului auto national

rabla.jpg

Programul „Rabla” 2016 pentru stimularea innoirii parcului auto national isi propune imbunatatirea calitatii mediului, prin eliminarea autoturismelor vechi si poluante.

UPDATE 18 iulie: Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national – RABLA CLASIC 2016 va fi suplimentat cu aproximativ 4.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice incepand de astazi, 18 iulie 2016.

”Anul acesta, programul RABLA a inregistrat o premiera. Dupa 12 ani de functionare, este pentru prima data in istoria programului cand tichetele electronice alocate persoanelor fizice sunt epuizate in trei saptamani de la lansarea programului. Deoarece exista in continuare cereri de la cetateni pentru inscrierea in RABLA CLASIC, am decis realocarea fondurilor in interiorul Programului si suplimentarea numarului de tichete electronice”, a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Initial, suma alocata pentru persoanele fizice a fost de 115 milioane lei. Administratia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea sumei alocate cu 10 milioane de lei din bugetul pentru persoanele juridice. Prin aceasta suplimentare si alte ajustari, in cadrul sistemului electronic al Programului se intentioneaza sa se ajunga la peste 17.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice.

”In prezent, avem in derulare Programul RABLA PLUS, dedicat masinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru RABLA CLASIC ofera cetatenilor care doresc sa achizitioneze o masina electrica sansa de a beneficia de un discount de aproape 6.000 de euro”, a adaugat ministrul Cristiana Pasca Palmer.

In cadrul programului RABLA PLUS sunt disponibile ECOTICHETE de 5.000 de lei pentru masini electricehibride si de 20.000 de lei pentru masini 100% elecrice. Pentru a beneficia de acest program, cetatenii nu sunt obligati sa caseze o masina veche, asa cum se intampla in cazul Programului RABLA CLASIC, dar cele doua programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.

UPDATE: Persoanele fizice isi pot cumpara, incepand de marti, 14 iunie, un autoturism nou prin Programul „Rabla”, de la producatorii si dealerii autorizati, a anuntat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

„Programul de stimulare a innoirii Parcului auto National — Rabla Clasic 2016 debuteaza astazi, 14 iunie 2016, pentru cetateni. Incepand cu aceasta data, persoanele fizice pot merge deja la producatorii autorizati sa isi achizitioneze un autoturism nou, cu emisii scazute, in locul celui vechi, poluant. Reamintim ca Programul a demarat in data de 30 mai, cu etapa validarii producatorilor”, noteaza ministerul de resort.

Potrivit sursei citate, luni, 13 iunie, Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista finala a producatorilor validati sa participe in Programul Rabla 2016. Astfel, in acest an, au fost depuse 116 dosare din partea producatorilor/dealerilor auto, din care 105 dosare au fost aprobate si 11 respinse.

Totodata, au fost depuse de catre producatorii/dealerii auto 15 contestatii, din care 4 au fost aprobate.

Ministerul Mediului precizeaza ca, incepand din 14 iunie 2016, AFM va incheia contracte de finantare cu producatorii/dealerii validati in Program, iar lista finala a acestora va fi publicata, ulterior, pe site-ul institutiei.

„Este adevarat ca am demarat acest program mai tarziu decat in alti ani, insa am venit cu o viziune complet noua asupra acestuia, in al 12-lea an de functionare. Prin introducerea componentei ‘Rabla Plus’, care va demara pentru cetateni tot luna aceasta, avem acum, intr-adevar, un program care poate sa isi atinga obiectivul principal: reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului pentru toti romanii. Imi doresc ca, de anul acesta, sa vedem din ce in ce mai multe masini electrice pe strazile si in orasele din Romania„, sustine ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer.

In 2016, Programul „Rabla” este structurat pe doua componente: „Rabla Clasic” — prin care romanii pot beneficia de o prima de casare pentru achizitia unui autovehicul nou in schimbul unui autovehicul vechi si „Rabla Plus” — program nou, prin care este stimulata achizitia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fara obligativitatea casarii un autovehicul vechi.

Obligatia casarii intervine doar pentru cei care doresc sa cumuleze finantarea acordata prin acest nou program cu cea din Programul „Rabla Clasic”.

Pentru acest an, bugetul alocat celor doua programe este de 220 milioane de lei, din care 75 milioane de lei sunt alocate extensiei „Rabla Plus”, atat pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride, cat si pentru finantarea retelei de statii de incarcare a acestora.

Conform Ministerului Mediului, in cazul „Rabla Clasic” ramane in vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonusuri pentru urmatoarele situatii: un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adaugat primei de casare, in cazul in care romanii aleg sa-si cumpere o masina al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv un eco-bonus in valoare de 1.500 lei pentru situatia in care populatia opteaza pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

„Daca masina noua respecta ambele criterii, un cetatean poate beneficia de ambele eco-bonusuri, putand sa ajunga, cu tot cu prima de casare, la o finantare de 8.750 de lei care va fi suportata de AFM din costul masinii noi”, precizeaza ministerul de resort.

In ceea ce priveste extensia „Rabla Plus”, romanii care vor sa aleaga o masina care nu polueaza beneficiaza din partea AFM de doua tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice.

Programul „Rabla Plus” este programat sa demareze pana la sfarsitul lunii iunie, in prezent producatorii fiind in procedura de validare.

Cele doua axe ale programului pot fi accesate de catre populatie separat sau combinat. In situatia in care un cumparator detine o masina veche pentru casat si doreste sa achizitioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atat prima de casare de 6.500 de lei, cat si eco-tichetul de 20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor estimeaza ca, in acest an, prin Programul Rabla 2016, vor fi scoase din circulatie aproximativ 20.000 autovehicule poluante. Totodata, pentru achizitia de masini electrice sau electric-hibride, bugetul este gandit astfel incat sa poata fi ajustat in functie de cerere, mentioneaza institutia.

Memorandum

Guvernul a aprobat printr-un Memorandum incadrarea masurii ajutorului de minimis pentru Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul 2016, sub forma de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman, in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinațte prin bugetul anual al Fondului pentru mediu. Actul poate fi consultat aici.

Programul „Rabla” si extensia „Rabla Plus” demareaza din 30 mai cu etapa validarii producatorilor si a dealerilor auto.

Obiectiv

Administratia Fondului de Mediu acorda, prin Programul Rabla, o finantare nerambursabila (prima de casare) posesorilor de autoturisme uzate care renunta la acestea pentru a-si cumpara altele noi.

Indicatorul de performanta si eficienta a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national il reprezinta numarul de autovehicule uzate casate.

„Programul ‘Rabla” 2016 se va numi „Rabla plus” si va avea doua componente: „Rabla” clasic, varianta cunoscuta din anii anteriori, si „Rabla plus”, acesta din urma avand in vedere stimularea de achizitii de masini electrice, dar si stimularea construirii unei infrastructuri electrice.

„Pe langa varianta clasica a programului, va exista si programul „Rabla plus”, care va avea un buget de 75 de milioane de lei. Partea de „plus” inseamna stimularea de achizitii de masini electrice. Estimez ca ghidurile de finantare ar putea fi gata pana la finele lunii aprilie, iar cei care doresc sa achizitioneze o masina prin program sa o faca undeva de la inceputul lunii mai. Unul dintre obiectivele mele ca ministru al Mediului este tranzitia catre economia verde. De asemenea, dorim ca si in sectorul auto sa facem o tranzitie cat mai accelerata catre masinile electrice”, a mentionat Pasca Palmer,

Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 martie, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, estimandu-se venituri totale de 836,46 milioane de lei si cheltuieli de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei urmand a fi acoperit din excedentul anilor anteriori.

Printre programele care urmeaza sa fie finantate din Fondul pentru Mediu se afla si Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, Programul de stimulare a achizitionarii de masini noi electrice si hibride („Rabla Plus”).

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (‘Rabla’) va beneficia, in 2016, de un buget de 135 de milioane de lei, in scadere cu 32,5% fata de editia anterioara, cand s-a ridicat la 200 de milioane lei, conform Notei de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

In 2015, Programul „Rabla” a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care s-au adaugat primei de casare in valoare de 6.500 lei, si cu posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri pentru achizitia unui autovehicul. Astfel, s-a acordat: un eco-bonus in valoare de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, un eco-bonus in valoare de 1.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale), precum si un eco-bonus in valoare de 2.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Persoanele fizice care au dorit sa achizitioneze o masina noua au putut aplica, incepand din 27 aprilie 2015, in cadrul Programului ‘Rabla’, bugetul alocat pentru editia anterioara fiind de 162,5 milioane de lei.
 

Voucherele obtinute prin Programul Rabla 2016 vor putea fi utilizate drept avans pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul “Prima masina“,  stabileste o Hotarare adoptata de Guvern.

Actul normativ coreleaza cele doua programe guvernamentale astfel incat un beneficiar al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national va putea achizitiona un autoturism nou in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autorurisme noi, folosind facilitatea acordata prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (“Programul Rabla”) pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% din pretul de achizitie a noului autoturism.

Beneficiari

Poate participa la Programul Rabla orice posesor al unui autovehicul uzat mai vechi de 8 ani.

Beneficiarul trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

  • are domiciliul sau resedinta in Romania;
  • nu are obligatii de plata la bugetul local;
  • s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii unui autovehicul nou, obtinand nota de inscriere;
  • a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat si a obtinut certificatul de distrugere;
  • a radiat din evidenta circulatiei autovehiculul uzat si a obtinut certificatul de radiere;
  • a prezentat producatorului validat dovada distrugerii si a radierii din evidenta circulatiei a autovehiculului uzat;
  • a achizitionat autovehiculul nou de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere.

Prima de casare

Proprietarul beneficiaza de prima de casare la achizitionarea unui autovehiculul nou, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.

Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, la care se adauga cate un eco-bonus in valoare de 1500 lei, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare dintre urmatoarele caracteristici:

  • la achizitionarea unui autovehicul nou incadrat in norma de poluare Euro 6;
  • la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;
  • la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Proprietarul poate achizitiona mai multe autovehicule noi in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, in mod corespunzator, de mai multe prime de casare.

Proprietarul persoana fizica poate ceda, in favoarea unei alte persoane, dreptul de a beneficia de prima de casare la achizitionarea unui autovehicul nou. Eco-bonusul nu poate face obiectul cedarii.

Prima de casare se scade de catre producatorul validat din pretul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, diferenta fiind asigurata de catre beneficiar din surse financiare proprii si/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finantare in baza unui contract de leasing financiar.

Procedura, pas cu pas

Pasii pe care trebuie sa-i urmeze persoanele fizice pana la momentul achizitiei prin program a noului autoturismului sunt urmatorii:

Pasul 1. Proprietarul autovehiculului uzat consulta lista producatorilor validati si il alege pe cel de la care doreste sa achizitioneze noua masina.

Pasul 2. Se prezinta la dealerul ales, in vederea inscrierii in program. In aceasta etapa este nevoie ca proprietarul masinii sa declare daca va fi beneficiarul direct al tichetului electronic sau cedeaza acest drept unei alte persoane.

Pasul 3. Producatorul/dealerul introduce, in aplicatia PSIPAN 2015, date privind proprietarul si autovehiculul uzat si ii elibereaza proprietarului o nota de inscriere. AFM verifica in termen de 5 zile datele introduse in aplicatia PSIPAN si confirma/infirma corectitudinea acestora.

Pasul 4. Dupa confirmarea corectitudinii datelor de catre AFM, dealer-ul ii transmite proprietarului ca a primit acceptul sa mearga la un colector autorizat sa isi caseze autovehiculul uzat in vederea obtinerii certificatului de distrugere si la Politie pentru radierea autovehicului. Este foarte important de mentionat ca, daca casarea si radierea nu sunt efectuate in maxim 5 zile, propietarul este eliminat din program si pierde tichetul, care se reintoarce in sistemul national.

Pasul 5. Dupa aceste actiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealer-ul auto pentru a-si completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere si certificatul de radiere. Din acest moment, beneficiarul are la dispozitie 25 de zile sa finalizeze contractul de de achizitie pentru autovehiculul nou si sa achite avansul.

Daca acest termen nu este respectat, tichetul se pierde, merge inapoi in sistemul national si este redirectionat catre alt beneficiar.

Pasul 6. In termen de 90 de zile de la data incheierii contractului de vanzare – cumparare, dealer-ul emite factura de livrare a autovehiculului nou.

Acte necesare

Pentru inscriere, beneficiarul constituie la producatorul validat un dosar de participare cuprinzand urmatoarele documente preliminare:

  • actul proprietarului si, dupa caz, actul persoanei careia i-a fost cedat dreptul de beneficiu asupra primei de casare, care atesta identitatea si domiciliul sau resedinta in Romania, eliberat de catre autoritatile romane, in termen de valabilitate, in original si in copie certificata „conform cu originalul”;
  • certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;
  • cartea de identitate a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;
  • actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare sau din cartea de identitate a autovehiculului uzat nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat;
  • certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in termen de valabilitate la data prezentarii la producatorul validat, in original; din acesta trebuie sa rezulte ca autovehiculul uzat care face obiectul casarii se afla inregistrat pe numele proprietarului in evidentele fiscale ale autoritatii publice locale emitente, iar proprietarul nu are obligatii de plata la bugetul local; dupa caz, se prezinta si certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana careia i-a fost cedat dreptul de beneficiu asupra primei de casare;
  • declaratia pe propria raspundere a proprietarului inscris prin care isi exprima in mod neechivoc optiunea de a pastra beneficiul asupra primei de casare si de a achizitiona in nume propriu un autovehicul nou de la producatorul validat emitent al notei de inscriere sau, dupa caz, declaratia pe propria raspundere a proprietarului privind cedarea dreptului de beneficiu asupra primei de casare si declaratia pe propria raspundere a beneficiarului prin care se obliga sa achizitioneze autovehiculul nou de la producatorul validat emitent al notei de inscriere.

In anumite situatii, proprietarul poate anexa si alte acte la dosarul de inscriere (ex. certificat de casatorie).

Termene limita
Alte detaliile despre program vor fi oferite imediat ce vor fi disponibile.

 

Sursa: AFM

32 Replies to “Programul Rabla 2016 pentru innoirea parcului auto national”

  1. Raluca Popa spune:

    Buna ziua,
    Am depus dosarul pentru Rabla, am pus stampila ”conform cu originalul”, dar nu am semnat.
    As putea retrage dosarul, sa semnez si sa il depun dupa ce semnez?
    Multumesc anticipat!

  2. eu spune:

    scuze nr0746037943

  3. eu spune:

    vand dacia super nova pt remat braila nr.0746937943

  4. dacia logan 2 spune:

    Fratilor trebuie sa va miscati mai repede cu programul asta, pentru ca dealeri astia imi calculeaza pretul masini la cursul euro si trebuie sa platesc in lei. Un mare rahat.

  5. Catalin spune:

    daca duc masina pe roti la casat fara itp valabil…daca ma opreste politia ma poate amenda?am la mana nota de inscriere in programul rabla…

  6. ghiuritan florin spune:

    Cine da ecobonusul?

  7. Romica spune:

    Vand dacia nova pentru programul RABLA 900lei tel 0768.633.210

  8. Horia spune:

    Poate stie cineva:
    Masina dusa la remat, trebuie sa fie neaparat deplasabila pe roti, sau poate sa fie si o „caroserie” cu cate ceva pe ea???
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    1. Octa spune:

      Nu trebuie sa se poata deplasa, trebuie doar sa fie mai veche de 8 ani parca (vechimea exacta nu o mai retin) si sa aiba toate componentele: usile, bateria, motorul etc. Daca lipseste ceva nu este acceptata, poate sa fie foarte lovita, dar completa.

  9. Geambasu Marian spune:

    Ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste raspunsuri? Am o masina de casat la prog rabla,masina este pe firma.Pot vinde voucherul catre o pers fizica ?sau trebuie sa-l vand catre o persoana juridica?Si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? Multumesc anticipat pt raspuns-uri.

    1. Gogan spune:

      Am o dacie pt remat.dacă interesează pe cineva cu un schimb…..astept

      Pe cine interesează un aututurism pt program?poate un schimb.0727163092

  10. Ungureanu ghe spune:

    Abureala.Eu cred că nu va fi nici un program,fiindcă deja suntem la jumătatea anului și numai vorbe.Acești tehnocrați nu fac nimic pentru noi Romănii ci pentru străini.Au venit 2 capete seci Ministra și ungurul Isvan care sau dat mari șmecheri cu rabla plus cănd de fapt nu au infrastructură Dacă aveau minimul de bun simț dadeau din Martie/Aprilie drumul la Rabla și mai tărziu la Rabla plus.O bătaie de joc.HO,HO,HO

  11. Florin spune:

    A fost publicat in M.O. ordinul de ministru pentru PSIPAN 2016, si tot azi pe site-ul AFM s-a publicat dispozitia presedintelui AFM privind inceperea validarii producatorilor in sesiunea 30 mai – 03 iunie. Probabil daca vor fi respinsi si contestatii, se prelungeste inceperea validarii pt. persoane fizice, dar in sfarsit au dat drumul programului…

    1. Ungureanu ghe spune:

      Măi Florine dacă demara programul în octombrie/noiembrie tot așa ziceai că e bine că s/a dat drumul?

  12. Eugen spune:

    Si eu astept programul de la inceputul lunii martie.
    Bataie de joc!
    Masini electrice fara statii de incarcare!!!! Nu toti stau la casa pentru a putea baga stecherul in priza sa-si incarce acumulatorii. (oricum cei cu bani nu stau ei in sumele oferite de guvern).
    Prima data era necesara crearea unei infrastructuri minime (prin benzinarii, probabil) si abia apoi sa dea drumul si la aceasta optiune.

    1. ionut spune:

      Bine spus. Sa vedem cum atarna firele la balcoane sa incarce masina.
      Acum cat o costa o incarcare? Daca e mai ieftina decat de acasa atunci ne cumparam si noi ceilalti acumulatori, ii bagam in troler si stam la coada la incarcat. De, trebuie sa economisim si noi astilalti.

  13. Manu spune:

    Din ce inteleg eu, trebuie sa ma inscriu la dealer, iar cu dovada inscrierii sa merg sa casez o masina. Se mai pot cumpara tichete de la alte persoane? Daca cineva vrea sa caseze o masina doar pt vanzarea tichetului – mai poate face asta, ca in anii trecuti?

  14. Florin spune:

    Câte vouchere maxim poți folosi pt achiziționarea unei mașini?

    1. Dan spune:

      1 voucher nu se accepta mai multe , am incercat la un dealer auto.

      1. Rares spune:

        Aveti idee ce perioda de inmatriculare pe teritoriul tarii trebuie sa aibe masina pentru a fi eligibila programului rabla? Va multumesc!

  15. Hurmuz spune:

    Buna ziua. Se poate duce o masina la remat in alt judet ? Multumesc!

    1. Florin spune:

      Se poate, am primit raspuns de la AFM ca e in regula. Programul este national, nu judetean.

  16. ionut spune:

    Toata lumea asteapta!!!!!!!
    Eu am dat comanda si peste o luna o sa vina masina. Daca astia nu publica acel OM trebuie sa mai caut prin buzunare. Am inteles ca dupa publicare trebuie ca si dealeri sa trimita cerere de autorizare. Alt balamul si alte intarzieri.
    Putea sa schimbe de anul ministresa mediului si sa lase lucrurile normal anul asta.
    Noi nu avem statii de alimentare pentru masini electrice si guvernul se preocupa de ele de acum.
    De asa e la noi, cumparm caruta inaintea boilor.
    Bataie de joc. Guvern tehnocrat , fara nici o raspundere in fata alegatorilor.

  17. Pantea Nicolae spune:

    Pot da in programul rabla un autoturism ford,inscris in tara din 2008 si un bmw,neinscris ?

    1. sorin16 spune:

      Poate participa la Programul Rabla orice posesor al unui autovehicul uzat, a carui prima inmatriculare in Romania a avut loc anterior datei de 31 decembrie 2006.

    2. constantin spune:

      Domnul Pantea, nu vreti sa discutam caci eu intentionez sa merg prin programul rabla cu un matiz. Poate ne intelegem.

  18. sorin spune:

    Dar greu se misca frate…cand lansati dle programul, la jumatatea lui 2016 sau in 2017?Ce e asa greu sa preiei ghidurile din 2015???Birocratie si neprofesionalism…

  19. Zamfir Somcutean spune:

    Cu atâtea acte, atâtea drumuri şi atâtea termene o să am şi eu maşină prin programul Rabla prin toamnă… Greoi dom’le, greoi…

  20. sarasan spune:

    vand masina fiat ponto pret 1200 roni va rog sa ma contactati la nr 0740214394..

  21. stefan spune:

    Salut, doresc să casez o mașină în programul rabla 2015 dar talonul mi-a fost luat de politie la un control RAR, oare pot să o casez fără talon?
    Mulțumesc anticipat.

    1. Calin spune:

      „certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;”

      Ce nu ti-e clar?

    2. Calin spune:

      Si mai este ceva: cum poate cineva posta un comentariu datat „26 aprilie 2015” la un articol datat „04 aprilie 2016”?!

      1. Eu spune:

        IT de nota 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top